Wie ben ik?


Sinds mei 2016 ben ik afgestudeerd fysiotherapeute. Voordat ik aan de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam begon, heb ik het CIOS, Trainer/Coach, te Heerenveen afgerond. Tijdens mijn opleiding Fysiotherapie was ik werkzaam binnen de jeugdopleiding van AFC Ajax. Na het behalen van mijn diploma ben ik met plezier 2 jaar werkzaam geweest als hoofdfysiotherapeut bij FC Volendam.

In oktober 2018 heb ik besloten mijn eigen praktijk te openen in de oude kapsalon van mijn moeder aan het huis van mijn vader. Helaas is mijn moeder overleden in januari 2017, ik zag dit als een kans 'zo ben ik toch een beetje bij haar'.

Ik zie altijd overal verbetering in. Bovendien heb ik een uitdaging gevonden in het anders te willen doen dan anders. Dat inspireert mij. Ik heb een uitgesproken mening die te allen tijden wordt onderbouwd door visie en de wetenschap.

Fysiotherapie is in mijn ogen veel meer dan alleen het bewegingsapparaat. De patiënt komt in eerste instantie bij de therapeut omdat hij/zij onverklaarbare klachten heeft. Vervolgens wil de patiënt dat jij als therapeut hem of haar van zijn/haar klachten af helpt. Uiteindelijk moet de patiënt het altijd zelf doen en kan ik hem of haar alleen maar begeleiden. Zowel op fysiek, mentaal als sportief vlak is er een hoop te behalen.

Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat de patiënt zijn/haar klachten begrijpt, om er vervolgens iets mee te kunnen doen.

Milou Schooneman